Biscuiți, vanilie și vișine – Prăjitură de casă, rapidă și delicioasă
Ingrediente necesare:
- 2 pachete biscuiți cu unt
Ingrediente necesare pentru stratul cu vanilie:
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 200 g zahăr
- 600 ml lapte
- 50 g unt
Ingrediente necesare pentru stratul cu vișine:
- 500 g vișine fără sâmburi (putem folosi și mix de fructe de pădure)
- 2*100 ml apă
- 3-5 linguri zahăr
- 1 lingură pudră de budincă de vanilie
Mod de preparare:
Punem un strat de biscuiți la baza unei tăvi de 32*26 cm.
Punem vișinele într-o cratiță, împreună cu 100 ml de apă. Încălzim, adăugăm zahărul și aducem compoziția până la punctul de fierbere. Într-un bol, amestecăm 100 ml de apă cu 1 lingură de praf de budincă. Adăugăm în cratiță și amestecăm foarte bine. Turnăm peste biscuiți.
Punem la fiert 500 ml lapte. Între timp, amestecăm praful de budincă cu zahărul și cu 100 ml de apă. Adăugăm în lapte, amestecăm continuu și fierbem până budinca se îngroașă. Adăugăm și untul și amestecăm până la omogenizare. Transferăm crema, cu grijă, peste stratul de biscuiți.
Întindem peste stratul de vișine, uniformizăm și așezăm repede încă un strat de biscuiți în tavă. După ce se răcorește până la temperatura camerei, dăm desertul la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!