Rețetă explicată pas cu pas, în imagini – Rapidă, ușoară și aromată – Prăjitură de casă cu foi fragede, cremă de ciocolată și cremă de cocos
Ingrediente necesare pentru foi:
- 400 g făină
- 50 g zahăr pudră
- 15 g pudră de cacao
- 1 linguriță bicarbonat
- 2 ouă
- 3 linguri miere
- 100 g unt moale
- 100 ml lapte
Ingrediente necesare pentru crema de ciocolată:
- 40 g praf de budincă de ciocolată
- 300 ml lapte
- 50 g ciocolată neagră
- 125 g unt moale
- 100 g zahăr pudră
- 1 lingură esență de rom
- 2 linguri cafea neagră
Ingrediente necesare pentru crema cu cocos:
- 40 g praf de budincă cu gust de frișcă
- 300 ml lapte
- 45 g fulgi de cocos
- 50 ml frișcă lichidă
- 80 g zahăr pudră
- 125 g unt la temperatura camerei
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 1 lingură ulei
- 100 g ciocolată neagră
Ingrediente necesare pentru decor:
- 20-30 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
Începem cu budincile: punem într-un vas 100 ml de lapte. Adăugăm și praful de budincă (ambele plicuri) și omogenizăm. Adăugăm încă 500 ml de lapte, amestecăm și fierbem budinca până se îngroașă.
Împărțim budinca în două: turnăm o parte peste bucățelele de ciocolată, adăugând și esența de rom și cafeaua. Cealaltă parte o turnăm peste fulgii de cocos. Amestecăm și lăsăm cremele să se răcească complet. Acoperim suprafața lor cu folie alimentară.
Pentru foi, punem făina într-un bol. Adăugăm zahărul pudră, bicarbonatul, pudra de cacao, gălbenușurile, untul moale, mierea, laptele și frământăm un aluat omogen și moale.
Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină și îl împărțim în 3 părți egale. Întindem prima foaie, la mărimea de 20*30 cm. Ungem dosul unei tăvi cu un pic de unt, transferăm foaie pe el și dăm la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, timp de 10 minute aproximativ. Procedăm la fel și mai coacem încă 2 foi. Le lăsăm să se răcească.
Ne întoarcem la creme. Îndepărtăm folia de pe crema de ciocolată, o amestecăm un pic cu o lingură, adăugăm zahărul pudră și untul moale și mixăm până la omogenizare.
Amestecăm un pic și în crema cu cocos, folosind o lingură. Adăugăm în ea zahărul pudră, frișca lichidă și untul și mixăm până la omogenizare.
Pentru glazură, punem pe baie de aburi uleiul împreună cu bucățelele de ciocolată. Amestecăm până la omogenizare.
Asamblare: foaie, cremă de ciocolată, foaie, cremă cu cocos, foaie, glazură, fulgi de cocos. Dăm prăjitura la frigider peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!