Rețetă pas cu pas, în imagini – Rapidă, aromată și delicioasă – Cheesecake cu lămâie și sos de fructe de pădure – Prăjitură cu brânză dulce și lămâie
Ingrediente necesare pentru blat:
- 100 g fulgi de ovăz
- 50 g făină
- Jumătate linguriță scorțișoară
- Jumătate linguriță bicarbonat
- 1 gălbenuș
- 2 linguri miere
- 50 g zahăr
- 70 g unt
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru crema de brânză:
- 750 g mascarpone
- 150 g zahăr
- 2 lingurițe esență de vanilie
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- 30 g amidon
- 3 ouă
- 200 g smântână 20%
Ingrediente necesare pentru crema cu lămâie:
- 200 g smântână
- 2 lingurițe zeamă de lămâie
- 30 g zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru sosul de fructe:
- 200 g fructe de pădure (dacă folosim fructe congelate, atunci le încălzim timp de 3-4 minute la cuptorul cu microunde, împreună cu 1 lingură de apă)
- 1-2 linguri miere
Mod de preparare:
Pentru blat, punem fulgii de ovăz într-un bol. Adăugăm făina, scorțișoara, bicarbonatul, zahărul și amestecăm. Adăugăm gălbenușul, 20 g unt moale, mierea și omogenizăm cu mâna. Transferăm compoziția pe suprafața de lucru presărată cu făină și întindem la o grosime de 2-3 mm.
Decupăm cu ajutorul unui pahar, transferăm biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, timp de 10-12 minute.
Ulterior, punem 150 grame de biscuiți în vasul unui blender. Adăugăm și 50 g unt topit și mixăm. Transferăm compoziția într-o tavă de 22 cm, formăm un blat uniform și dăm la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, timp de 10 minute. Lăsăm blatul să se răcească.
Pentru crema de brânză, punem mascarpone într-un vas. Adăugăm zahărul și mixăm foarte bine. adăugăm amidonul, ouăle, vanilia, coaja de lămâie și mixăm din nou. La final încorporăm și smântâna și omogenizăm. Ungem marginile tăvii cu unt și transferăm crema peste blatul rece. Uniformizăm și dăm tava la cuptor.
Notă:
Este foarte important să respectăm timpul și gradul de coacere: Coacem tortul la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 15 minute după care încă 30 de minute, la 150 de grade. După coacere, închidem focul și lăsăm tortul în cuptor pentru încă 30 de minute după care întredeschidem ușa cuptorului și lăsăm tortul înăuntru până se răcește complet.
Pentru crema cu lămâie, amestecăm toate ingredientele necesare, folosind un tel. Turnăm crema peste tortul rece. Dăm tava la cuptor peste noapte sau măcar pentru 2-3 ore.
Pentru sosul de fructe, după ce scoatem fructele de la cuptorul cu microunde, le transferăm într-un blender și mixăm.
Trecem cu un cuțit de-a lungul marginilor tăvii, îndepărtăm inelul, porționăm și servim cu sosul de fructe.
Savurați cu poftă! Poftă bună!