Cartofi la tavă, cu sos de smântână – Aveți nevoie de 5 cartofi, 100g unt, 5 linguri parmezan ras, 1 lingură de smântână, usturoi și pătrunjel – Mamă, mamă, ce bunătate!

Ingrediente necesare:

  • 5 cartofi
  • 100 g unt
  • 5 linguri parmezan ras
  • 1 lingură smântână
  • 3 căței usturoi
  • 3 linguri pătrunjel verde tocat mărunt

Mod de preparare:

Tăiem cartofii în jumătăți sau rondele, depinde de mărime și îi fierbem în apă cu sare.

Amestecăm untul moale cu usturoiul pisat, sare și piper. Adăugăm și parmezanul și pătrunjelul, după care smântâna. Amestecăm bine.

Transferăm cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungem cu sosul de smântână. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius, timp de 10-15 minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!