INGREDIENTE BLAT :

-200 g făina
-3 ouă
-100 g unt 82 % grăsime
-50 g zahăr
-un praf copt
-un praf sare
-esență de vanilie
-coajă rasă de la o lămâie
-200 g afine proaspete

 

MOD DE PREPARARE :

Într un bol punem untul cu zaharul și le mixam bine, apoi adăugăm coaja de lămâie și esența, oul unul câte unul si restul ingredientelor. Când am obținut un aluat omogen, adăugăm afinele și le incorporam ușor în aluat. Punem totul într o tavă de copt, la cuptor pentru 30 de minute, iar când este gata, lăsăm blatul sa se răcească complet, apoi îl împărțim în 2 părți.

 

Pentru umplere:

Am folosit : 700 ml lapte, 5 gălbenușuri, 100 g zahar, 5 linguri amidon de porumb, esență de vanilie, un cub unt de 50 gr.
Amestecam bine amidonul cu zaharul și gălbenușurile, adăugăm treptat laptele și amestecam cu un tel, astfel încât sa nu obținem deloc cocoloașe în crema. Punem totul pe foc și lăsăm 15 min, amestecând riguros, la final adăugăm esență și cubul de unt.

 

Am umplut tarta cu crema, iar la final am decorat cu bucăți de lămâie proaspătă și afine. Neapărat sa lăsați totul la rece minim 3 ore înainte de servire.
Sper sa încercati și voi, spor la gătit și pofta buna!

Reteta: Flori Coman