INGREDIENTE BLAT :
-200 g făina
-3 ouă
-100 g unt 82 % grăsime
-50 g zahăr
-un praf copt
-un praf sare
-esență de vanilie
-coajă rasă de la o lămâie
-200 g afine proaspete
MOD DE PREPARARE :
Într un bol punem untul cu zaharul și le mixam bine, apoi adăugăm coaja de lămâie și esența, oul unul câte unul si restul ingredientelor. Când am obținut un aluat omogen, adăugăm afinele și le incorporam ușor în aluat. Punem totul într o tavă de copt, la cuptor pentru 30 de minute, iar când este gata, lăsăm blatul sa se răcească complet, apoi îl împărțim în 2 părți.
Pentru umplere:
Am umplut tarta cu crema, iar la final am decorat cu bucăți de lămâie proaspătă și afine. Neapărat sa lăsați totul la rece minim 3 ore înainte de servire.
Sper sa încercati și voi, spor la gătit și pofta buna!
Reteta: Flori Coman