Ingrediente pentru o tavă de 30×20 cm
Ingrediente pentru aluat:
- 3 ouă
- 13 linguri de zahăr (+1 plic de zahăr vanilat)
- 13 linguri de lapte
- 13 linguri de ulei
- 18 linguri de făină
- 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru umplutură:
- 1 kg mere
- zahăr, după gust
- 3-4 linguri de griș
Cum se prepară?
Mixăm ouăle întregi (fără a separa gălbenușurile de albușuri) cu zahărul și zahărul vanilat.
Mixăm bine, bine, până ce obținem o cremă albă… Adăugăm uleiul, laptele și continuăm să mixăm…
Incorporăm și făina, amestecată cu praful de copt…
Punem jumătate din blatul rezultat într-o tavă unsă cu puțin ulei (sau unt) și tapetată cu făină…
Adăugăm merele curățate, date pe răzătoare și amestecate cu zahăr, griș și scorțișoară…
Punem restul de aluat și dăm la cuptor. Facem testul scobitorii / coacem până când se rumenește frumos…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Rețeta a fost preluată cu acord de la dna. Liliana Toma, de pe blogul personal „Cu Lili În Bucătărie”
Reteta originală este de la Olgutza, forum artaculinara.com