Ingrediente pentru foaia galbenă:

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri suc de lămâie
  • 100 g făină
  • 1/2 plic praf de copt

Vom face două foi galbene – Pentru cea de-a doua foaie, repetăm cantitățile…

Ingrediente pentru foaia maro:

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri suc de lămâie
  • 60 g făină
  • 40 g cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 600 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • 2 budinci de vanilie
  • 180 g unt (82% grăsime)
  • 200 ml frișcă lichidă
  • coaja de la 1/2 lămâie
  • 2 linguri zeamă de lămâie

Cum se prepară prăjitura?

Cele două blaturi galbene le-am făcut astfel:

Am mixat bine ouăle cu zahărul, până când și-au dublat volumul…
Am adăugat uleiul în fir subțire…
Am pus zeama de lămâie și, la final, am adăugat făina, împreună cu praful de copt…
Am incorporat făina și am turnat compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt…

Am copt blatul aprox. 10 minute, în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius. Imediat după coacere am lăsat-o să se răcească pe un grătar metalic și am îndepărtat hârtia de copt…

Tehnica de lucru este aceeași și pentru foaia maro…

Pentru cremă, am pus la fiert 500 ml lapte. Diferența de 100 ml am folosit-o pentru a amesteca praful de budincă și zahărul. După ce am fiert budinca, am lăsat-o să se răcească… După ce s-a răcit suficient, am adăugat untul (la temperatura camerei), zeama de lămâie și coaja de lămâie…

Am omogenizat bine, apoi am adăugat frișca lichidă (nebătută). Am mixat până ce am obținut o cremă fină și pufoasă…

Montarea prăjiturii: blat galben, cremă, blat maro, cremă și iar blat galben
În plus, am adăugat deasupra un strat subțire de cremă și am ornat cu bombonele mozaic…

Este delicioasă! Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Rețeta a fost preluată cu acord de la dna. Liliana Toma, de pe blogul personal “Cu Lili În Bucătărie”

Sursă de inspirație