kiloRețete
duminică, august 14, 2022
kiloRețete
No Result
View All Result

Prăjitura „Felie de lămâie” – Prăjitură cremoasă de casă, foarte fină și foarte aromată

Prăjitura „Felie de lămâie” – Prăjitură cremoasă de casă, foarte fină și foarte aromată

Ingrediente pentru foaia galbenă:

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri suc de lămâie
  • 100 g făină
  • 1/2 plic praf de copt

Vom face două foi galbene – Pentru cea de-a doua foaie, repetăm cantitățile…

Ingrediente pentru foaia maro:

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri suc de lămâie
  • 60 g făină
  • 40 g cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 600 ml lapte
  • 150 g zahăr
  • 2 budinci de vanilie
  • 180 g unt (82% grăsime)
  • 200 ml frișcă lichidă
  • coaja de la 1/2 lămâie
  • 2 linguri zeamă de lămâie

Cum se prepară prăjitura?

Cele două blaturi galbene le-am făcut astfel:

Am mixat bine ouăle cu zahărul, până când și-au dublat volumul…
Am adăugat uleiul în fir subțire…
Am pus zeama de lămâie și, la final, am adăugat făina, împreună cu praful de copt…
Am incorporat făina și am turnat compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt…

Am copt blatul aprox. 10 minute, în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius. Imediat după coacere am lăsat-o să se răcească pe un grătar metalic și am îndepărtat hârtia de copt…

Tehnica de lucru este aceeași și pentru foaia maro…

Pentru cremă, am pus la fiert 500 ml lapte. Diferența de 100 ml am folosit-o pentru a amesteca praful de budincă și zahărul. După ce am fiert budinca, am lăsat-o să se răcească… După ce s-a răcit suficient, am adăugat untul (la temperatura camerei), zeama de lămâie și coaja de lămâie…

Am omogenizat bine, apoi am adăugat frișca lichidă (nebătută). Am mixat până ce am obținut o cremă fină și pufoasă…

Montarea prăjiturii: blat galben, cremă, blat maro, cremă și iar blat galben
În plus, am adăugat deasupra un strat subțire de cremă și am ornat cu bombonele mozaic…

Este delicioasă! Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Rețeta a fost preluată cu acord de la dna. Liliana Toma, de pe blogul personal „Cu Lili În Bucătărie”

Sursă de inspirație

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Sirop de mentă – Rețetă simplă și naturală, fără coloranți – Aveți nevoie de 300g mentă, 1,5 litri de apă și 1 kg zahăr
Fără categorie

Rețetă simplă, fără coloranți, fără conservanți – Lichior de mentă – Aveți nevoie de 150g mentă, 1 lămâie, 200g miere, 1 litru de țuică

Mere rase pentru iarnă – Mere rase la borcan – Fără zahăr, fără conservanți
Fără categorie

Mere rase pentru iarnă – Mere rase la borcan – Fără zahăr, fără conservanți

Salată de ardei iuți 2022 – Salată de ardei iuți cu ceapă și gogoșari – Rețetă pentru iarnă și nu numai
Fără categorie

Salată de ardei iuți 2022 – Salată de ardei iuți cu ceapă și gogoșari – Rețetă pentru iarnă și nu numai

Conopidă la borcan, pentru iarnă – Conopidă crocantă și gustoasă, în marinadă cu oțet
Fără categorie

Conopidă la borcan, pentru iarnă – Conopidă crocantă și gustoasă, în marinadă cu oțet

Rețetă pentru 4 borcane a câte 320 ml – Salată de sfeclă roșie, pentru iarnă – Salată aromată și picantă, ce merită încercată!
Fără categorie

Rețetă pentru 4 borcane a câte 320 ml – Salată de sfeclă roșie, pentru iarnă – Salată aromată și picantă, ce merită încercată!

Salată de legume la borcan – Rețetă pentru iarnă – Salată de legume gustoasă, dulce-acrișoară
Fără categorie

Salată de legume la borcan – Rețetă pentru iarnă – Salată de legume gustoasă, dulce-acrișoară

Next Post
Foccacia de casă cu măsline și cașcaval – Rețetă simplă și foarte gustoasă

Foccacia de casă cu măsline și cașcaval - Rețetă simplă și foarte gustoasă

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Macrou cu ceapă, pregătit la cuptor – Rețetă super rapidă și super gustoasă
Rețete

Macrou cu ceapă, pregătit la cuptor – Rețetă super rapidă și super gustoasă

Chiftele din cartofi – Rețetă rapidă și delicioasă – Aveți nevoie de 1 kg cartofi, 2 ouă, 100g cașcaval și…
Fără categorie

Chiftele din cartofi – Rețetă rapidă și delicioasă – Aveți nevoie de 1 kg cartofi, 2 ouă, 100g cașcaval și…

Ciorbiță de praz oltenească – Rețetă de post
Ciorbe

Ciorbiță de praz oltenească – Rețetă de post

Conopidă murată la borcan, pentru iarnă – Pur și simplu savuroasă, vă recomand din toată inima rețeta
Aperitive

Conopidă murată la borcan, pentru iarnă – Pur și simplu savuroasă, vă recomand din toată inima rețeta

Cea mai gustoasă conopidă pane – Aveți nevoie de 1 conopidă mare, 6 ouă, 12 linguri făină, 400g pesmeți, 100g cașcaval, ulei și condimente
Fără categorie

Cea mai gustoasă conopidă pane – Aveți nevoie de 1 conopidă mare, 6 ouă, 12 linguri făină, 400g pesmeți, 100g cașcaval, ulei și condimente

Tort cu cremă de cappuccino și blat de miere – Un adevărat deliciu, pentru orice ocazie
Fără categorie

Tort cu cremă de cappuccino și blat de miere – Un adevărat deliciu, pentru orice ocazie

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate