Ingrediente:

  • 3 kg castraveții
  • 1-2 kg roșii
  • 1 kg ceapă
  • 1 kg morcovi
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri sare
  • 1/2 linguriță oțet
  • 1/2 linguriță apă
  • 1/2 linguriță ulei

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem castraveții cubulețe. Procedăm la fel și cu ceapa, roșiile. Morcovii îi curățăm și îi dăm prin răzătoarea mare.

2. Într-o tigaie încinsă cu ulei, adăugăm roșiile, sarea, zahărul, apa și gătim 5 minute, pe foc mic.

3. Adăugăm castraveții, ceapa, morcovii și amestecăm bine. Gătim 20 de minute iar la final adăugăm oțetul.

4. Repartizăm compoziția în borcane sterilizate pe care le închidem ermetic.