kiloRețete
miercuri, octombrie 4, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Baigli cu nucă, după rețeta clasică, tradițională – Un cozonac deosebit, unic, cu umplutură bogată în nucă

Baigli cu nucă, după rețeta clasică, tradițională – Un cozonac deosebit, unic, cu umplutură bogată în nucă

Baigli cu nucă – cozonac unguresc, cu umplutură bogată de nucă

Există multe rețete de baigli, însă pe noi ne-a convins aceasta:

Ingrediente necesare pentru 6 cozonaci:

  • 900 g făină
  • 250 g margarină
  • 125 g untură
  • 100 g zahăr pudră
  • 25 g drojdie (nu trebuie activată)
  • 1 linguriță sare
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 100 ml cremă pentru gătit
  • 200 ml apă rece

Pentru umplutura de nucă (sau de mac):

  • 850 g miez de nucă (sau mac)
  • 500 g zahăr
  • 150 g pesmet
  • coajă de lămâie (după gust)
  • cuișoare
  • scorțișoară
  • 500 ml apă fierbinte

Mod de preparare:

Frământăm bine ingredientele pentru aluat, dar nu dospim!
Lăsăm să se odihnească un pic, apoi împărțim în 6 bucăți de aproximativ 300g.
Întindem și punem umplutura. Avem grija ca greutatea umpluturii să fie egală cu greutatea aluatului – pentru a nu se crăpa cozonacii…

Umplutură (cu nucă sau mac): 850 g nucă / mac, 500 g zahăr, 150 g pesmet, coajă de lămâie, cuișoare și scorțișoară după gust, jumătate de litru de apă fierbinte. Amestecăm apa fierbinte cu zahărul, apoi turnăm peste celelalte ingrediente. Lăsăm umplutura să se răcească!

După ce umplem cozonacii, rulăm și ungem: mai întâi cu gălbenuș, apoi cu albuș…
Înțepăm cozonacii din loc în loc (cu o furculiță) și lăsăm la loc răcoros peste noapte.
A doua zi (în dimineața următoare) coacem la 180 grade Celsius, timp de 25-30 minute.

Să îi savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Pastă de ardei iuți și usturoi – Rețetă de Adjika – Sos picant și aromat, merită încercat – Rețetă pentru iarnă, fără fierbere
Fără categorie

Pastă de ardei iuți și usturoi – Rețetă de Adjika – Sos picant și aromat, merită încercat – Rețetă pentru iarnă, fără fierbere

Sos de roșii, ardei, mere și morcovi – Adjică moldovenească – Rețetă pentru iarnă
Fără categorie

Sos de roșii, ardei, mere și morcovi – Adjică moldovenească – Rețetă pentru iarnă

Concentrat de legume pentru iarnă – Vegeta de casă, fără chimicale
Fără categorie

Concentrat de legume pentru iarnă – Vegeta de casă, fără chimicale

Mazăre conservată pentru iarnă – Mazăre la congelator sau la borcan
Fără categorie

Mazăre conservată pentru iarnă – Mazăre la congelator sau la borcan

Varză murată pentru iarnă – Varză murată la borcan, în suc propriu
Fără categorie

Varză murată pentru iarnă – Varză murată la borcan, în suc propriu

Verdeață pentru iarnă – Iată cum se usucă verdețurile și cum se păstrează pentru iarnă
Fără categorie

Verdeață pentru iarnă – Iată cum se usucă verdețurile și cum se păstrează pentru iarnă

Next Post
Prăjitura Pădurea Neagră, varianta dietetică – Același gust senzațional, dar mai puține calorii

Prăjitura Pădurea Neagră, varianta dietetică - Același gust senzațional, dar mai puține calorii

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Rețetă rusească – Slănină în saramură – Este gustoasă și savuroasă, salvați și încercați rețeta, o să vă placă mult!
Fără categorie

Rețetă rusească – Slănină în saramură – Este gustoasă și savuroasă, salvați și încercați rețeta, o să vă placă mult!

Brioșe cu afine și glazură de lămâie – Brioșe delicioase de casă, pufoase și aromate
Dulciuri și prăjituri

Brioșe cu afine și glazură de lămâie – Brioșe delicioase de casă, pufoase și aromate

Salată de vinete după rețeta celebrului Radu Anton Roman
Fără categorie

Salată de vinete după rețeta celebrului Radu Anton Roman

Gogoși la tavă, făcute la cuptor – Atât de bune încât nici nu au nevoie de umplutură
Fără categorie

Gogoși la tavă, făcute la cuptor – Atât de bune încât nici nu au nevoie de umplutură

Prăjitură de post, cu bulion şi griş – Rețetă de post foarte gustoasă și foarte ușor de făcut
Dulciuri și prăjituri

Prăjitură de post, cu bulion şi griş – Rețetă de post foarte gustoasă și foarte ușor de făcut

Fără categorie

Rețetă reinterpretată – Prăjitură de casă Boema – Prăjitură fină și delicioasă, aromată și cremoasă

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate