Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură cu pișcoturi, cremă de brânză și lămâie – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru amestecul de lămâie:
- 500 ml lapte
- 100 g zahăr
- 50 g amidon
- 100 ml suc de lămâie
- 3 g coajă de lămâie
Ingrediente necesare pentru crema cu brânză:
- 100 g cremă de brânză
- 8 g întăritor frișcă
- 35 g zahăr
- 250 ml frișcă lichidă
Ingrediente necesare pentru topping:
- 150 g jeleu de lămâie
- coajă de lămâie
- pișcoturi
Mod de preparare:
Pentru amestecul de lămâie, încălzește laptele într-o tigaie la foc mediu. Adaugă zahărul, amidonul de porumb, sucul de lămâie și coaja de lămâie, amestecând cu un tel. Adu la fierbere și gătește până se îngroașă. Lasă să se răcească.
Pune crema de brânză, zahărul, zahărul vanilat și întăritorul pentru frișcă într-un bol adânc. Mixează timp de un minut. Adaugă treptat frișca lichidă, mixând continuu. Transferă crema într-un poș și dă la frigider.
Înmoaie pișcoturile în lapte și pune-le într-un vas yena. Pune jumătate din amestecul de lămâie deasupra și repetă cu un alt strat de pișcoturi și restul amestecului de lămâie.
Încălzește jeleul de lămâie într-o cratiță la foc mic. Amestecă bine și lasă să se răcească. Întinde jeleul de lămâie uniform peste desert. Pune crema deasupra cu poșul și ornează cu coajă de lămâie.
Lasă desertul la frigider timp de câteva ore, de preferat peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!