Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură fără coacere, aromată cu ciocolată, cappuccino și mascarpone – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru blat:
- 154 g biscuiți Oreo
- 45 g unt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- 50 g zahăr
- 8 g zahăr vanilat
- 24 g întăritor frișcă
- 450 g frișcă lichidă
- 100 g ciocolată
- 28 g cappuccino
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 70 g frișcă lichidă
- 100 g ciocolată
Mod de preparare:
Topește ciocolata la bain-marie și lasă să se răcească complet. Mărunțește biscuiții Oreo, pune-i într-un bol împreună cu untul topit și amestecă până la omogenizare.
Pune compoziția într-un vas și uniformizează, după care dă vasul la frigider.
Pune mascarpone, zahărul, zahărul vanilat și întăritorul de frișcă într-un bol adânc. Mixează până la omogenizare după care încorporează treptat frișca lichidă, mixând continuu.
Împarte crema în două: pune într-un bol pudra de cappuccino și omogenizează.
Adaugă ciocolata răcită în celălalt bol și omogenizează.
Întinde crema de cappuccino peste baza de Oreo. Adaugă crema de ciocolată peste stratul de cappuccino și întinde-o uniform. Acoperă și pune la frigider.
Pentru glazură, pune frișca lichidă pe foc și când ajunge la punctul de fierbere ia cratița de pe foc și adaugă ciocolata ruptă în bucățele. Lasă să stea 1 minut după care amestecă până la omogenizare.
Toarnă glazura de ciocolată uniform peste cremă, presară alune tocate deasupra. Acoperă și pune la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!