Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitură pufoasă cu prune și nuci – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 125 ml ulei
- 150 g zahăr
- 250 g iaurt grecesc
- 3 linguri esență vanilie
- zeama de la o lămâie
- 1 lingură coajă rasă de la o lămâie
- un praf sare
- 1 plic praf de copt
- 330 g făină
- 150 g nucă coaptă tăiată grosier
- 500 g prune tăiate pe jumătate
- zahăr pudră și puțină scorțișoară (pentru decor)
Mod de preparare:
Într-un bol mare, adaugă ouăle, uleiul și amestecă cu un tel. Adaugă și zahărul, iaurtul, vanilia, zeama de lămâie, coaja de lămâie, și amestecă.
Adaugă sarea, praful de copt, făina și nuca și amestecă până la omogenizare.
Toarnă jumătate din compoziție în tavă, așază un strat de prune peste aluat și acoperă cu restul de compoziție.
Așază încă un strat de prune deasupra și lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 200C/ între treptele 3 (185C) și 4 (210*C), mai mult spre 4, timp de 40-50 de minute, sau până trece testul scobitorii.
Decorează cu puțină scorțișoară și zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!