Rețetă explicată pas cu pas – Chec pufos și delicios, cu prune – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 4 albușuri
- un praf de sare
- 150 g zahăr
- 4 gălbenușuri
- 5 linguri ulei (50g)
- 2 linguri esență de vanilie (20g)
- coajă rasă de la o lămâie
- 1 plic praf de copt
- 200 g făină
- 1 lingură cacao (20g)
- 2 linguri lapte + încă 2 linguri lapte
- 1 lingură ciocolată rasă (opțional)
- 250 g prune tăiate cuburi
- 250 g prune tăiate pe jumătate
Mod de preparare:
Separă albușurile de gălbenușuri, mixează spumă albușurile și sarea. Adaugă zahărul treptat și mixează până capătă consistența unei bezele lucioase.
Într-un bol, amestecă gălbenușurile și uleiul, după care, adaugă-le treptat, peste bezea.
Amestecă ușor, cu o spatulă, de jos în sus. Adaugă esența de vanilie, coaja de lămâie, praful de copt și cerne făina deasupra. Amestecă ușor, cu o spatulă, de jos în sus.
Separat, într-un castron, adaugă cacao, laptele și ciocolata rasă + 2 linguri mari din aluat și amestecă bine. Mai adaugă încă 1, 2 linguri de lapte, dacă e prea densă compoziția.
Pregătire Prune:
Taie jumătate din prune cuburi mai mici (sau în ce fel vrei). Taie restul de prune în 2.
Asamblare:
Toarnă și nivelează aluatul în tava de chec. Așază prunele tăiate mai mici peste aluat. Toarnă deasupra compoziția de cacao și amestecă totul, ușor, pentru a se întrepătrunde cele 2 compoziții.
Mai așază deasupra încă un strat de prune tăiate pe jumătate, întoarse.
Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 180*C/ treapta 3, timp de 30-35 de minute, sau până trece testul scobitorii (noi am lăsat 45 min).
Decorează cu zahăr pudră.
Poftă bună!