Ingrediente pentru blat:
- 6 albușuri
- 6 linguri zahăr
- 1 cană miez de nucă
- 1 cană de vișine
- 5 linguri făină
Ingrediente pentru cremă:
- 6 gălbenușuri
- 9 linguri zahăr
- 5 linguri lapte
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 300 g unt
Mod de preparare:
1. Într-un bol, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, sarea, făina și miezul de nucă mărunțit. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm vișinele.
2. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.
3. Pentru cremă, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm zahărul, laptele și punem compozița la fiert, pe foc mic. Luăm vasul de pe foc, adăugăm untul și mixăm bine.
4. Pentru a forma prăjitura, trebuie să respectăm ordinea straturilor:
– foaie de napolitană (taiată după dimensiunea blatului cu vișine)
– 1/2 cremă – blat – 1/2 cremă – foaie de napolitană.