Cremă fiartă de albușuri – Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Cremă de casă foarte fină și pufoasă, ideală pentru multe prăjituri
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 1 pahar zahăr
- 1 praf de sare
- Jumătate pahar apă
- 1/ 3 linguriță acid citric (sau 1 lingură zeamă de lămâie)
Mod de preparare:
Separăm cu mare grijă albușurile de gălbenușuri: să nu fie nici măcar o picătură de gălbenuș în bolul u albușuri. Amestecăm apa cu zahărul într-un vas emailat. Punem pe foc și amestecăm periodic.
Mixăm albușurile împreună cu un praf de sare până obținem o spumă tare și densă. Cu o spatulă, încorporăm zeama de lămâie cu mișcări largi, circulare și ușoare.
Verificăm siropul: turnăm un pic într-un vas cu apă rece și dacă putem forma o biluță, înseamnă că este gata.
Mixăm albușurile continuu, turnând siropul în jet subțire. Mixăm până crema se răcește.
Savurați cu poftă! Poftă bună!