Rețetă delicioasă cu multă ciocolată, fără coacere – Cheesecake cu ciocolată

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 200 g biscuiți cu cacao
  • 100 g unt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 g brânză de vaci, moale
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 300 g ciocolată neagră
  • Esență de rom după gust
  • Zahăr pudră după gust

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 140 ml frișcă lichidă
  • 100 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Măcinăm fin biscuiții și îi amestecăm cu untul topit. Transferăm amestecul într-o tavă (24cm) rotundă tapetată cu hârtie de copt.Uniformizăm, formând un blat.

Pentru cremă, mixăm frișca spumă.

Separat, amestecăm brânza cu ciocolata topită, după care încorporăm și frișca. Adăugăm și esență de rom după gust și eventual zahăr. Întindem crema peste blatul de biscuiți din tavă și dăm tortul la frigider pentru câteva ore.

Pentru glazură, încălzim frișca lichidă într-o cratiță. Adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare. Turnăm glazura peste tort și dăm la frigider până glazura se întărește.

Savurați cu poftă! Poftă bună!