Mâncărică cu cartofi, carne tocată și varză murată – Se prepară din 1 kg carne tocată, 1 kg cartofi, 1 kg varză murată și…
Ingrediente necesare:
- 1 kg carne tocată
- 2 kg cartofi
- 1 kg varză murată
- 150 g slăninuță / bacon / costiță
- 1 ceapă roșie
- 4 căței usturoi
- Sare, piper
- Chimen măcinat și semințe de chimen, boia după gust
- Ulei
- Smântână
Mod de preparare:
Tăiem slănină în cubulețe și prăjim într-o tigaie cu un pic de ulei. Adăugăm ceapa tocată mărunt și usturoiul tocat mărunt. Prăjim totul împreună după care adăugăm boiaua și amestecăm bine.
Transferăm compoziția peste carnea tocată, adăugăm sare, piper și, opțional, chimen măcinat și / sau semințe de chimen.
Amestecăm foarte bine.
Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem rondele. Punem jumătate din cantitatea de cartofi într-o tavă unsă cu ulei.
Punem sare și piper peste cartofi și amestecul de carne tocată.
Peste stratul de carne punem un strat de varză murată ( dacă varza este prea sărată atunci o clătim ). Peste varza punem cartofii rămași, sare și piper. Acoperim cu folie din aluminiu și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 1 oră.
După 1 oră, îndepărtăm folia și mai lăsăm tava la cuptor pentru încă 30 de minute.
Servim cu smântâna.
Savurați cu poftă! Poftă bună!