Se prepară foarte ușor și este foarte aromată și delicioasă – Prăjitură de casă cu brânză dulce și jeleu de căpșuni
Ingrediente necesare:
- 500 g brânză de vaci, mai moale
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 60 g zahăr pudră
- 1 plic Crem Ole cu gust de vanilie
- 200 ml lapte
- 110 g pișcoturi
- 250-500 g căpșuni
- 250 ml frișcă lichidă
- 2 plicuri tort-gelee roșu
- 500 ml apă
- Zahăr după gust
Mod de preparare:
Mixăm brânza cu zahărul vanilat și cel pudră, adăugăm praful de Crem Ole și, mixând continuu, adăugăm și laptele.
Notă: adăugăm lapte doar cât să se îngroașe compoziția.
Adăugăm frișca bătută spumă tare și amestecăm ușor.
Punem un strat de pișcoturi într-o formă rotundă de tort. Peste pișcoturi întindem jumătate din cantitatea de cremă peste care punem felii de căpșuni. Repetăm straturile.
Pentru jeleu, amestecăm tort-gelee cu apa, adăugăm zahăr după gust și punem la fiert.
Fierbem timp de 1 minut și nu mai mult. Luăm de pe foc și îndepărtăm spuma, amestecăm.
Peste ultimul strat de căpșuni turnăm jeleul și dăm tortul la frigider peste noapte sau măcar pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!