Ingrediente necesare:

  • 220 g făină
  • 100 g zahăr tos
  • 1 ou
  • 1 lingură miere
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 50 g unt
  • 1 lingură pudră de cacao

Mod de preparare:

Punem untul într-o cratiță împreună cu mierea și cu zahărul. Punem cratița pe foc și încălzim compoziția, amestecând până la omogenizare.

Adăugăm și ingredientele uscate: făina, bicarbonatul și pudra de cacao. La final, adăugăm și oul și amestecăm până la omogenizare.

Frământăm un aluat omogen pe care-l lăsăm deoparte timp de 30 de minute.

După 30 de minute, întindem aluatul, decupăm inimioarele și le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, timp de 5 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte, așa că suntem cu ochii pe fursecuri, să nu se ardă.

Notă: dacă le lăsăm prea mult la cuptor, se vor usca și vor deveni tari… După coacere, lăsăm fursecurile să se răcească.

Amestecăm Nutella cu fulgii de cocos. Lipim câte 2 inimioare cu umplutura de Nutella.

Dăm inimioarele prin ciocolată topită și decorăm în continuare după gust.

Notă: în cazul în care ați lăsat fursecurile în cuptor pentru prea mult timp și au devenit tari, lăsați-le deoparte timp de câteva zile pentru a se înmuia.

Savurați cu poftă! Poftă bună!