Gogoși făcute cu lingura, din aluat pe bază de iaurt – O bunătate!
Ingrediente necesare:
3 ouă
160 g făină
300 g iaurt cu 30% grăsime
120 g stafide
350 g ulei pentru prăjit
100 g zahăr pudră
10 g praf de copt
2 plicuri zahăr vanilat
1 fiolă esență de vanilie
coaja rasă de la 1 lămâie
un praf de sare
Mod de preparare:
Într-un bol mare, punem iaurtul scurs, 3 ouă bătute, zahărul vanilat, coaja de lămâie, vanilia, un praf de sare și amestecăm până la omogenizare.
Cernem apoi și făina amestecată cu praful de copt în compoziție, punem stafidele și amestecăm foarte bine, până obținem o compoziție moale și fără cocoloașe.
Încingem uleiul într-o tigaie adâncă, apoi punem câte o linguriță de aluat în ulei.
( băgăm lingurița în apă, ca să nu se lipească aluatul de ea )
Prăjim gogoșile până se rumenesc frumos, apoi le scoatem pe un prosop de hârtie.
Transferăm apoi gogoșile pe un platou, le pudrăm cu zahăr pudră și servim.
Să le savurați cu drag! Poftă bună!
Sursă rețetă: sibenik.in/gastronomija/zbog-kojih-cete-zaboraviti-na-adventske-standove/85643.html
Discussion about this post