O variantă mai ușoară de papanași, mai ales pentru copii – Sunt foarte moi și delicioși…

Ingrediente necesare

  • 500 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 3 linguri de făină
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri de griș
  • 1 plic zahăr vanilat
  • un praf de sare

Ingrediente pentru tăvălit:

  • 200 g pesmet
  • 50 g zahăr
  • 50 g unt
  • 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare:

Într-un vas, punem pe foc untul. Așteptăm să se topească, apoi adăugăm pesmetul și lăsăm până prinde o culoare aurie. În tot acest timp, amestecăm frecvent… Oprim focul, adăugăm zahărul, zahărul vanilat și așteptăm să se răcească… Punem amestecul obținut într-o tavă.

Punem într-un vas brânza, ouăle, sarea și zahărul. Amestecăm bine, până la omogenizare… După ce obținem o compoziție consistentă, adăugăm grișul și făina.

Amestecăm în continuare, până obținem consistența unui aluat mai moale…
Din acest aluat, formăm bile de mărime potrivită…

Punem pe foc un vas cu apă și cu puțină sare. Când începe să clocotească, dăm focul la mic și punem papanașii.
Îi lăsăm la fiert până se ridică la suprafață, apoi îi scoatem în tava cu pesmet. Asta-i tot!

Să îi savurați cu drag! Poftă bună!

Rețetă preluată cu acord expres, de pe blogul Retete a la Miki