Rețetă pas cu pas, în imagini – Plăcințele fragede și pufoase – Plăcințele aromate și delicioase, cu nucă, Nutella sau gem
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- Un praf de sare
- 100 ml lapte călduț
- 1 ou întreg
- 2 gălbenușuri
- 1 lingură coajă rasă de lămâie
- 50 g zahăr
- 100 ml apă caldă
- 20 g drojdie proaspătă
Alte ingrediente necesare :
- Unt
- Zahăr pudră pentru decor
- Gem, Nutella, nucă sau mac pentru umplutură
Mod de preparare:
Amestecăm laptele cu zahărul și cu drojdia. Lăsăm deoparte timp de 15 minute.
Într-un bol, cernem făina, adăugăm drojdia și restul ingredientelor și frământăm un aluat omogen și neted. Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie, punem la loc cald și lăsăm aluatul la dospit timp de 40 de minute, aproximativ.
Întindem aluatul dospit și tăiem în pătrățele. În mijlocul fiecărui pătrat punem umplutură. Împachetăm umplutura în aluat și formăm mici biluțe.
Ungem o tavă cu unt, punem în ea plăcințelele și le ungem și pe ele cu unt.
Acoperim tava cu un prosop umed și lăsăm deoparte timp de 20 de minute. După cele 20 de minute, dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius timp de 30 de minute.
După ce plăcințelele se răcoresc un pic, le pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!