Rețetă pas cu pas, în imagini – Prăjitură cu cocos, brânză dulce și vanilie – Fragedă, aromată și delicioasă

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 2 căni făină
  • 1 cană zahăr tos
  • 1 cană lapte
  • Jumătate cană unt
  • 1 plic praf de copt
  • 4 ouă
  • 1 lingură pudră de cacao

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 300 ml lapte
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 250 g brânză de vaci
  • 100 g fulgi de cocos
  • 5 linguri zahăr pudră

Ingrediente necesare pentru decor:

  • Ciocolată Bounty sau altă ciocolată cu cocos

Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 250 ml.

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul. Adăugăm laptele, untul moale și făina amestecată cu praful de copt.

Amestecăm până la omogenizare.

Tapetăm o tavă de 25*35 cm cu hârtie de copt și transferăm jumătate din compoziție în ea.

Amestecăm cealaltă jumătate cu pudra de cacao și turnăm în tavă.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius și coacem timp de 15 minute sau până blatul trece testul cu scobitoarea.

Pentru cremă, punem praful de budincă în lapte și amestecăm foarte bine. Punem pe foc și fierbem o budincă densă pe care o lăsăm apoi să se răcească.

În budinca rece încorporăm brânză, fulgii de cocos și zahărul pudră.

Întindem crema astfel obținută peste blatul rece.

Decorăm cu ciocolată rasă.

Savurați cu poftă! Poftă bună!