- Nivel de dificultate: Începători
- Timp de pregătire: 50 minute
Ingrediente necesare:
Folosim o tavă de 20 * 36 cm
Pentru blat:
- 300 g făină
- 5 ouă
- 170 g zahăr
- 100 ml ulei
- 100 ml apă
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
Pentru cremă:
- 800 ml lapte
- 2 plicuri budincă de vanilie (sau cremă de casă)
- 9 linguri zahăr
Pentru decor: cacao
Mod de preparare:
Batem spumă ouăle cu zahărul, adăugăm uleiul și apa, apoi făina amestecată cu praful de copt.
Pregătim budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Sau, folosim crema de casă preferată (de vanilie)…
Turnăm mai mult de jumate din cantitatea de aluat într-o tavă (tapetată cu hârtie de copt) și întindem uniform. În aluatul care a rămas amestecăm praful de cacao și punem cu o lingură, în pete, peste aluatul alb.
Punem și budinca caldă peste aluatul de blat, întindem uniform și coacem în cuptorul preîncălzit la 170 grade Celsius, aprox. 25-30 minute.
Verificăm cu o scobitoare.
La final, întindem uniform frișca bătută peste prăjitura rece și decorăm cu cacao.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post