- Nivel de dificultate: Începători
- Timp de pregătire: 60 minute
- Cantitate: Pentru 8 persoane
Ingrediente necesare:
Folosim a tavă de 23 * 38 cm
Pentru blat:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr pudră
- 6 linguri apă rece
- 6 linguri făină
- 3 linguri cacao
- 3 linguri ulei
- 1 plic praf de copt
Pentru umplutură:
- 400 ml frișcă lichidă
- 150 ml miere
- 2 plicuri zahăr vanilat
Pentru stratul de ciocolată:
- 100 g ciocolată
- 1 lingură cacao
- 50 g unt
- 1 lingură ulei
Pentru glazură:
- 100 g unt
- 2 linguri ulei
- 3 linguri cacao
- 3 linguri apă
- 100 g zahăr
Mod de preparare:
Frecăm ouăle cu zahărul până obținem o spumă (cam 5 minute), apoi adăugăm apa și uleiul.
Amestecăm făina, praful de cacao și praful de copt, apoi adăugăm în compoziția cu ouă.
Măsurăm și împărțim în două părți egale. Coacem două blaturi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit la 190 grade Celsius, aproximativ 12-14 minute, apoi lăsăm blaturile să se răcească.
Batem spumă tare frișca cu zahărul vanilat și mierea, apoi împărțim în două părți egale.
Așezăm primul blat pe o tavă și întindem uniform prima jumătate de cremă.
Topim ciocolata cu untul, uleiul și pudra de cacao, lăsăm să se răcească, apoi întindem peste crema de frișcă. Băgăm la congelator pentru câteva minute, cât să se întărească ciocolata.
Întindem apoi și cealaltă jumătate de cremă și punem al doilea blat peste. Întindem prăjitura ușor, folosind un sucitor, pentru a se uniformiza frumos crema…
Glazura: fierbem ingredientele pentru glazură, până se topește zahărul. Turnăm uniform peste prăjitură (dacă ajută, puteți mișca ușor tava) și băgăm la frigider. După 4 ore, tăiem cu un cuțit fierbinte.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post