Rețetă rapidă, aromată și delicioasă – Tort Cremeș – Doamne, Doamne, ce bunătate!
Ingrediente necesare:
- 1 pachet aluat foietaj
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 6 albușuri
- 200 g zahăr
- Un praf de sare
- 3 plicuri budincă de vanilie
- 1150 ml lapte
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 250 ml frișcă lichidă
- 4 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Setăm cuptorul la 200 de grade Celsius. Din aluatul de foietaj decupăm 2 foi rotunde, la mărimea tăvii. O foaie o tăiem în 8-10 triunghiuri.
Punem foaia rotundă și triunghiurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptor până foile se rumenesc frumos.
Mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare.
Pregătim o budincă din lapte, zahărul vanilat și praful de budincă. O luam de pe foc si incorporam cu o paleta si albusurile batute spuma.
Punem foaia coaptă în tavă și turnăm crema caldă peste ea. Lăsăm crema să se răcească.
Mixăm spumă tare frișca lichidă împreună cu zahărul, după care întindem peste crema rece din tavă.
Punem triunghiurile peste stratul de frișcă și dăm tortul la frigider pentru minim 4 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!