Rețetă cu imagini, pas cu pas – Turte de casă (lipii de casă) coapte în tigaie – Se prepară în 5 minute (din făină, apă și ulei)

Ingrediente necesare:

  • 250 g făină
  • 1 linguriță sare
  • 30 ml ulei (de măsline)
  • 120 ml apă caldă

Mod de preparare:

Cernem făina într-un bol. Adăugăm sarea și amestecăm bine. Adăugăm și uleiul și amestecăm un pic cu spatula. Treptat adăugăm apa, amestecând după care frământând un aluat omogen.

Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Îl frământăm și îl împărțim în 4 bucăți din care formăm 4 bile.

Întindem lipiile în formă rotundă și le coacem într-o tigaie încinsă, câte 1 minut pe fiecare parte. Le putem umple cu carne, legume, brânză etc.

Savurați cu poftă! Poftă bună!