- Nivel de dificultate: Începători
- Timp de pregătire: 60 minute
- Cantitate: Pentru 6 persoane
.
Ingrediente pentru o tavă de 20*30 cm
Pentru blatul cu mac:
- 3 gălbenușuri
- 3 linguri zahăr
- 50 g mac măcinat
- 1 lingură făină
- 1 lingură esență de rom
- 1 linguriță praf de copt
Pentru blatul simplu:
- 3 albușuri
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 2 linguri ulei
- 1 lingură esență de rom
- 1 linguriță praf de copt
Pentru cremă:
- 700 ml lapte
- 200 g ciocolată albă
- 100 g zahăr
- 9 gălbenușuri
- 1 plic budincă cu gust de vanilie
- 2 linguri făină
- 250 ml frișcă lichidă
- 1 plic gelatină alimentară
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 160 grade Celsius și tapetăm tava de copt cu hârtie de copt.
Blatul cu mac: batem spumă albușurile împreună cu zahărul, apoi incorporăm treptat amestecul de făina, mac și praf de copt. Punem esență de rom după gust.
Împărțim în două părți egale și, pe rând, coacem 2 blaturi cu mac.
Blatul simplu: batem spumă albușurile cu zahărul, apoi incorporăm amestecul de făină cu praf de copt. Adăugăm rom și ulei, amestecăm bine și coacem, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la 160 de grade Celsius, 15-20 minute.
Este gata când se desprinde ușor de marginile tăvii…
Crema: punem laptele într-un bol, punem și bucățile de ciocolată apoi încălzim laptele până se topește ciocolata.
Într-un alt bol, frecăm gălbenușurile cu zahărul, apoi adăugăm un pic de lapte fierbinte. Amestecând continuu, adăugăm făina amestecată cu praful de budincă, apoi turnăm toată compoziția peste laptele cu ciocolată. Fierbem până se îngroașă, după care luăm de pe foc, acoperim cu folie și lăsăm să se răcească.
În timp ce crema se răcește, batem spumă tare frișca cu gelatina. Amestecăm cu crema, apoi împărțim în 3 părți.
Asamblăm prăjitura astfel: peste blatul cu mac întindem o parte din cremă, punem blatul simplu, întindem cremă peste, punem al doilea blat cu mac și întindem crema rămasă.
Presărăm cu mac măcinat și băgăm la frigider pentru cel puțin 3 ore, după care se poate servi…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post