- Nivel de dificultate: Mediu
- Timp de pregătire: 60 minute
- Cantitate: Pentru 4 persoane
Ingrediente necesare:
Pentru măsurare, folosim o cană de 300 ml
Pentru blat:
- jumătate de cană de făină
- jumătate de cană făină de ovăz
- 1 cană lapte
- trei sferturi de cană îndulcitor (înlocuitor de zahăr)
- 2 linguri ulei de cocos
- 1 ou întreg
- jumătate de plic praf de copt
- 1 cană fulgi de cocos
- jumătate de cană de cacao
- 2 plicuri scorțișoară, zahăr vanilat
Pentru cremă:
- 1-2 plicuri budincă de vanilie (sau cremă de casă)
- 450 ml lapte
- 2 plicuri scorțișoară, zahăr vanilat
- 5 linguri îndulcitor (înlocuitor de zahăr)
- 150 g unt
- 1 lingură esență de rom
Pentru decor:
- 400 ml frișcă lichidă
- ciocolată dietetică (răzuită) sau cacao
Mod de preparare:
Frământăm bine ingredientele pentru blat. Coacem blatul într-o tavă de 28 * 18 cm, tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit la 170 grade Celsius, aproximativ 20 minute. Verificăm cu o scobitoare.
Crema: fierbem laptele împreună cu budinca de vanilie și zahărul și adăugăm untul și esența de rom. Dacă este prea groasă, putem adăuga un pic de frișcă lichidă…
Întindem peste blatul răcit crema, apoi întindem peste cremă frișca bătută și presărăm cu cacao sau fulgi de ciocolată.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post