• Nivel de dificultate: Mediu
  • Timp de pregătire: 40 minute
  • Cantitate: Pentru 6 persoane

Ingrediente necesare:

Pentru aluat:

  • 300 ml lapte călduț
  • 200 ml apă călduță
  • 2 pachete (2 x 7g) drojdie
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură cu vârf sare
  • 100 ml ulei
  • 250 g brânză cremoasă
  • 1 kg făină

Pentru umplutură:

  • 250 g cremă de brânză
  • 250 g margarină / unt rece
  • 200 g bacon prăjit

Pentru decor:

  • Semințe de chimen, semințe negre de chimen, semințe de susan, cașcaval ras (după gust)

Mod de preparare:

Amestecăm laptele cu apa, zahărul și drojdia, apoi adăugăm jumătate din cantitatea de făină, brânza, uleiul (păstrăm puțin ulei), sarea și amestecăm bine. După ce am amestecat bine bine, putem pune și restul de făină rămasă. Frământăm câteva minute.

După ce am terminat de frământat, adăugăm și restul de ulei, apoi lăsăm să se odihnească 15 minute.

Punem aluatul pe o suprafață presărată cu făină. Îl întindem într-o formă dreptunghiulară, apoi, pe o parte, răzuim margarina rece (cam trei sferturi din cantitatea de margarină). Pliem, după care răzuim margarina rămasă pe cealaltă parte a aluatului și pliem iar…

Tăiem aluatul de-a lungul marginii pliate, apoi întindem iar și pliem în 4…

Tăiem din nou laturile, fiecare parte să fie de 2-2 benzi. Întindem din nou și ungem o parte cu crema de brânză, presărăm cu bacon și împăturim în două. Tăiem în bucăți, ungem fiecare bucată cu gălbenuș de ou și decorăm după gust.

Coacem în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius, aproximativ 15 minute.

Poftă bună!