• Nivel de dificultate: Începători
  • Timp de pregătire: 30 minute
  • Cantitate: Pentru 5 persoane

Ingrediente necesare:

  • 1,5 kg cartofi
  • 6 ouă fierte
  • 3 cepe roșii medii
  • 250 g maioneză
  • 1 lingură de smântână (după gust)
  • 1 lingură muștar
  • 3 linguri ulei
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper
  • 1 linguriță zahăr (opțional)

Mod de preparare:

Fierbem cartofii întregi în apă cu puțină sare, după care decojim și tăiem în bucăți.
Tăiem și ouăle fierte și punem într-un bol, alături de cartofi și de ceapa tocată mărunt.

Amestecăm bine maioneza cu restul ingredientelor, turnăm peste cartofi și ceapă și amestecăm cu grijă.
Acoperim și lăsăm la rece 2-3 ore.

Merge foarte bine cu carne gătită sau, de ce nu, o putem servi fără nimic altceva, ca fel principal…

Poftă bună!