Prăjitură fină și aromată cu brânză dulce – Se prepară din 3 linguri făină, 5 linguri zahăr, 400g brânză, 190g iaurt, 3 linguri griș și…

Ingrediente necesare:

  • 400 g brânză cremoasă de vaci
  • 190 g iaurt degresat
  • 5 linguri zahăr
  • 3 linguri griș
  • 3 linguri făină
  • 1 pahar afine proaspete/ congelate
  • 2 ouă
  • Zahăr pudră
  • Jumătate linguriță praf de copt

Mod de preparare:

Mixăm ouăle împreună cu zahărul după care adăugăm și brânza, iaurtul și mixăm până la omogenizare. Treptat încorporăm grișul și făina amestecată cu praful de copt, amestecând cu o lingură. La final încorporăm și afinele.

Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Notă: dacă folosim o formă de silicon, o ungem cu unt și o presărăm cu un pic de griș.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 de minute. După ce scoatem tava din cuptor, o acoperim cu o farfurie și o răsturnăm cu o mișcare rapidă.

Îndepărtăm hârtia de copt și decorăm după plac, cu zahăr pudră și/ sau afine.

Savurați cu poftă! Poftă bună!