Dacă știam cât este de delicioasă… o făceam de multe ori până acum
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 250 g zahăr pudră
- 10 linguri apă
- 100 g nucă
- 200 g făină
- 1 plic praf de copt
Pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 5 linguri griș
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 205 g zahăr
- 250 g margarină
- 100 g nuci mărunțițe (măcinate)
Mărimea tăvii: 20*30 cm
Mod de preparare:
Frecăm gălbenușurile cu 10 linguri de apă, adăugăm făina amestecată cu praful de copt și 100g de nuci mărunțite (măcinate). Batem albușurile spumă tare și adăugăm în compoziția cu gălbenușuri. Coacem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Crema: fierbem laptele împreună cu grișul, zahărul vanilat și zahărul clasic. Adăugăm, la final, 100 g nuci mărunțite (măcinate). Când crema s-a răcit, punem și margarina și amestecăm bine.
Tăiem în două blatul. Pe primul blat întindem crema, punem al doilea blat și întindem crema rămasă… Decorăm cu fulgi de ciocolată.
Coacem la 170 grade Celsius. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica dacă este gata…
Eu am pus și esență de rom și coajă de lămâie în cremă…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post