Rețetă ușoară și rapidă – Este genul acela de păjitură… de care nu te mai saturi…
Ingrediente necesare:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 5 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- 4 linguri cacao
Pentru crema de vanilie:
- 2 plicuri budincă de vanilie (sau cremă de casă)
- 5-6 linguri zahăr
- 800 ml lapte
- 100 g unt
Pentru crema de ciocolată:
- 2 plicuri budincă de ciocolată (sau cremă de casă)
- 5-6 linguri zahăr
- 700 ml lapte
- 100 g unt
Mod de preparare:
Frecăm gălbenușurile cu zahărul, apoi adăugăm treptat laptele și uleiul, amestecând continuu.
Separat, amestecăm făina cu cacao și praful de copt și cernem în compoziția de gălbenușuri. Amestecăm bine, apoi punem și albușurile bătute spumă tare.
Coacem la 180 grade Celsius, timp de 20 minute, apoi lăsăm să se răcească.
Crema de vanilie: pregătim budinca, adăugăm untul, amestecăm bine și turnăm peste blat. Procedăm la fel și cu crema de ciocolată, pe care o turnăm peste crema de vanilie.
Lăsăm să se răcească de tot, apoi putem felia.
O rețetă simplă, rapidă, care are un mare avantaj: rețeta de bază poate fi modificată, după preferințe… Putem folosi alt tip de budincă sau alt tip de cremă de casă… sau putem adăuga fructe mici, nuci etc.
Nu este o prăjitură extrem de dulce, așa că, dacă doriți, mai puteți adăuga zahăr în blat…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post