O prăjitură ușoară ca aerul! O rețetă deosebit de pufoasă și de moale, cu brânză dulce…
Ingrediente necesare:
Pentru blat:
- 500 g făină
- 250 g margarină
- 100 g zahăr
- 2 gălbenușuri de ou
- jumătate plic praf de copt
- smântână (cât este necesar)
Pentru umplutură:
- 1 kg brânză de vaci
- 200 g zahăr
- 3 gălbenușuri de ou
- 100 g stafide
- 2 plicuri zahăr vanilat
- griș (cât este necesar)
- 5 albușuri de ou
Mărimea tăvii: 38*30 cm
Mod de preparare:
Amestecăm ingredientele pentru blat, apoi împărțim în 2 părți egale.
Batem albușurile spumă tare și amestecăm cu ingredientele pentru umplutură.
Întindem o parte din blat într-o tavă și presărăm cu griș, apoi întindem și crema de brânză peste.
Întindem cealaltă parte de aluat de blat, înțepăm cu o furculiță din loc în loc și coacem la 180 grade Celsius, aproximativ 35 minute.
Când se răcește un pic, decorăm cu zahăr pudră și feliem…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post