Ingrediente:
- 700 ml apă caldă
- 2 linguri sare
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri drojdie uscată
- 1,4 kg făină
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
1. Pentru a prepara aluatul, încălzim apa, adăugăm zahărul, sarea, drojdia și puțină făină. Amestecăm și lăsăm compoziția 10-15 minute.
2. Adăugăm făina, untul și frământăm aluatul. Ne oprim din frământat atunci când aluatul nu se mai lipește de mâini.
3. Acoperim aluatul cu folie alimentară și îl punem la frigider pentru 1 oră.
4. După acest interval de timp, scoatem aluatul din frigider și îl împărțim în bucățele mici. Formăm apoi plăcințelele cu umplutura preferată…
5. Coacem plăcințelele în ulei. La final, le așezăm pe un prosop de bucătărie pentru a elimina excesul de ulei.
Poftă bună!