kiloRețete
miercuri, mai 21, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Cel mai gustos aluat pentru plăcințele aperitiv – Ideal pentru orice fel de umplutură doriți să folosiți

Cel mai gustos aluat pentru plăcințele aperitiv – Ideal pentru orice fel de umplutură doriți să folosiți

Ingrediente:

  • 700 ml apă caldă
  • 2 linguri sare
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri drojdie uscată
  • 1,4 kg făină
  • 100 ml ulei

Mod de preparare:

1. Pentru a prepara aluatul, încălzim apa, adăugăm zahărul, sarea, drojdia și puțină făină. Amestecăm și lăsăm compoziția 10-15 minute.

2. Adăugăm făina, untul și frământăm aluatul. Ne oprim din frământat atunci când aluatul nu se mai lipește de mâini.

3. Acoperim aluatul cu folie alimentară și îl punem la frigider pentru 1 oră.

4. După acest interval de timp, scoatem aluatul din frigider și îl împărțim în bucățele mici. Formăm apoi plăcințelele cu umplutura preferată…

5. Coacem plăcințelele în ulei. La final, le așezăm pe un prosop de bucătărie pentru a elimina excesul de ulei.

Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Cornulețe pufoase cu susan
Fără categorie

Cornulețe pufoase cu susan

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume
Fără categorie

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume

Chifle moi și pufoase
Fără categorie

Chifle moi și pufoase

Lipii pufoase coapte la cuptor
Fără categorie

Lipii pufoase coapte la cuptor

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată
Fără categorie

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt
Fără categorie

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt

Next Post
Aluat simplu de patiserie, pentru mici delicii – Aveți nevoie de 1 ou, 200g margarină, 100 ml smântână și 350g făină

Aluat simplu de patiserie, pentru mici delicii - Aveți nevoie de 1 ou, 200g margarină, 100 ml smântână și 350g făină

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Biscuiți rapizi la tigaie – Rețetă din 160 g zahăr, 600 g făină, 6 linguri smântână, 6 linguri de ulei, 2 gălbenușuri și puțin praf de copt
Dulciuri și prăjituri

Biscuiți rapizi la tigaie – Rețetă din 160 g zahăr, 600 g făină, 6 linguri smântână, 6 linguri de ulei, 2 gălbenușuri și puțin praf de copt

Prăjitură cu ciocolată și ciocolată – Rețetă ușoară și rapidă, cu iz de Amandină
Fără categorie

Prăjitură cu ciocolată și ciocolată – Rețetă ușoară și rapidă, cu iz de Amandină

Prăjitură cremoasă și delicioasă cu ciocolată și cocos – Se prepară din 4 ouă, 12 linguri făină, 600 ml lapte și…
Fără categorie

Prăjitură cremoasă și delicioasă cu ciocolată și cocos – Se prepară din 4 ouă, 12 linguri făină, 600 ml lapte și…

Biscuiți de casă fragezi și gustoși, foarte gustoși – Aluatul cu puțină bere este genial!
Rețete

Biscuiți de casă fragezi și gustoși, foarte gustoși – Aluatul cu puțină bere este genial!

Prăjitură la tavă cu ciocolată și cremă cu smântână – Se prepară din 3 ouă, 160g făină, 500 ml lapte, 300 ml smântână și…
Fără categorie

Prăjitură la tavă cu ciocolată și cremă cu smântână – Se prepară din 3 ouă, 160g făină, 500 ml lapte, 300 ml smântână și…

Așa se prepară cea mai bună slănină – Mai simplu și mai gustos nu se poate
Aperitive

Așa se prepară cea mai bună slănină – Mai simplu și mai gustos nu se poate

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate