Ingrediente necesare:
- 4-5 cartofi
- 100 g mălai
- 2 lingurițe oregano sau rozmarin sau maghiran
- 2-3 linguri ulei
- sare și piper
Mod de preparare:
Curățăm, spălăm bine apoi tăiem cartofii țărănește. Îi punem la fiert pentru 10 minute, pentru a scurta timpul de coacere la cuptor.
După cele 10 minute, îi scurgem de apă, îi punem într-un vas și îi amestecăm cu câteva linguri de ulei.
Într-un bol, amestecăm mălaiul cu condimentele, apoi turnăm acest amestec peste cartofi.
Amestecăm foarte, foarte bine în așa fel încât mălaiul să acopere în întregime cartofii.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, transferăm cartofii pe ea, apoi dăm tava la cuptorul preîncălzit și coacem cartofii timp de 25 de minute sau până devin aurii și ușor crocanți.
Să îi savurați cu poftă, ca garnitură sau alături de un sos delicios de smântână și usturoi. Poftă bună!
Rețetă preluată de pe www.barbatlacratita.ro