Supă cu ciuperci și broccoli – Pentru un prânz sănătos și nemaipomenit de gustos

Supă cu ciuperci și broccoli – Pentru un prânz sănătos și nemaipomenit de gustos – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 5-7 ciuperci
  • 200 g brânză topită
  • 200 g broccoli
  • 1-2 cartofi
  • 1 morcov
  • sare
  • ulei
  • mărar

Mod de preparare:

1. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim ciupercile tăiate felii. Adăugăm morcovul dat prin răzătoare.

2. Desfacem broccoli buchețele.

3. Punem un vas cu apă la fiert. Adăugăm cartofii, brânza topită, ciupercile, morcovul, broccoli și amestecăm bine. Condimentăm după bunul plac iar la final adăugăm verdeața.

Încearcă și… Supă gustoasă cu perișoare

Rețeta pe care nu vei schimba curând – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • 800 g carne de vită
  • pătrunjel
  • 250 g morcov
  • 2 cepe
  • 2 roșii
  • 4 cartofi
  • 300 g mazăre
  • 1 ardei gras roșu
  • 4 frunze de dafin
  • sare, piper

Ingrediente pentru perișoare:

  • 800 g carne de vită
  • 200 g orez
  • sare, piper negru

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem carnea de vită la fiert. Într-o oală adâncă adăugăm 4-5 l de apă, carnea de vită, acoperim cu un capac și fierbem la foc mic 2-3 ore. Cu ajutorul unei spatule, îndepărtăm spuma formată la suprafață.

2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem mărunt ceapa și pătrunjelul. Morcovii îi dăm prin răzătoarea mare. Adăugăm legumele în supă, împreună cu frunzele de dafin și gătim la foc mic 30 de minute.

3. Pentru perișoare, punem orezul la fiert la foc mare. După ce apa a început să clocotească, adăugăm sare și fierbem la foc mic încă 10 minute. După acest interval, strecurăm orezul și îl lăsăm la răcit la temperatura camerei.

4. Într-un bol, adăugăm carnea tocată. Condimentăm cu sare și piper, pe urmă adăugăm orezul răcit. Amestecăm bine până la omogenizare.

5. Formăm perișoarele și le așezăm pe un platou, tapetat cu ulei.

6. După ce supa a fiert, scoatem carnea de vită. Adăugăm cartofii tăiați cubulețe, mazarea și ardeiul gras tăiat fâșii.

7. Adăugăm perișoarele, condimentăm cu sare și piper și fierbem supa la foc mic încă 10 minute.

Să aveți poftă!