Nu durează mai mult de 15 minute să o prepari, cu tot cu coacere – Prăjitură rapidă pentru ceai

Nu durează mai mult de 15 minute să o prepari, cu tot cu coacere – Prăjitură rapidă pentru ceai – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 3 linguri smântână
  • 100 g zahăr
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 3 portocale
  • 150 g făină

Mod de preparare:

1./strong> Cu ajutorul unui cuțit, tăiem portocala cubulețe.

2. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle spumă. Adăugăm zahărul, smântâna, praful de copt, făina și amestecăm foarte bine până la omogenizare.

3. Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, așezăm bucățile de portocală. Pe deasupra, turnăm aluatul obținut anterior și coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.

La final, decorăm cu glazură de ciocolată.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Încearcă și… Prăjitura Miruna, cu blat din biscuiți și cremă delicioasă de vanilie

Rețetă fără coacere – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru blat:

  • 850 g biscuiți simpli
  • 5 linguri fulgi de cocos
  • 6-7 linguri cremă de ciocolată
  • 100 g unt
  • 150 ml smântână dulce

Ingrediente pentru cremă:

  • 3 pachete budincă de vanilie
  • 7 linguri zahăr vanilat
  • 1.2 l lapte dulce
  • o fiolă esență de vanilie

Ingrediente pentru decor:

  • 300 g ciocolată de menaj
  • 200 ml frișcă

Mod de preparare:

1. Pentru blat, mărunțim biscuiții cu ajutorul unui blender. Îi așezăm într-un bol, adăugăm nuca de cocos și amestecăm bine.

2. Crema de ciocolată o amestecăm cu untul topit. Adăugăm smântâna, pe urmă turnăm compoziția peste amestecul de biscuiți.

3. Amestecăm totul foarte bine până la omogenizare. Turnăm uniform compoziția pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și o lăsăm la frigider.

4. Pentru cremă, pregătim budinca conform instrucțiunilor de pe pachet. La final, luăm vasul de pe foc, adăugăm esența de vanilie și amestecăm. Turnăm crema peste stratul de biscuiți.

5. Pentru glazură, punem ciocolata la topit pe baie de aburi. Adăugăm frișca, amestecăm bine, pe urmă turnăm glazura peste stratul de cremă de vanilie. Punem prăjitura la frigider pentru 2-3 ore.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!