Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă cu mere caramelizate și aluat sfărâmicios – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru merele caramelizate:
- 3 mere medii, rase
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 linguriță extract de vanilie
- 15 g unt
- 30 ml lapte
- 20 g miere (sau zahăr brun)
Ingrediente necesare pentru aluatul sfărâmicios:
- 37 g zahăr brun
- 45 g unt
- 1 linguriță extract de vanilie
- 20 g migdale măcinate
- 65 g făină
- 1/2 linguriță scorțișoară
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 3 ouă
- 125 g zahăr
- 200 ml ulei
- 200 ml lapte
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1/4 linguriță sare
- 250 g făină albă
- 2 lingurițe praf de copt
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 175°C. Tapetează cu hârtie de copt, unge cu unt și tapetează cu făină o tavă rotundă de 23 cm.
Mere caramelizate: curăță și rade merele, apoi amestecă-le cu sucul de lămâie și lasă deoparte.
Pune untul, mierea și laptele într-o cratiță și topește, amestecând frecvent la foc mediu. Adaugă merele rase și gătește, amestecând frecvent, timp de aproximativ 4-5 minute. Scoate de pe foc și lasă să se răcească.
Aluatul sfărâmicios: Combinați ingredientele într-un bol mic și amestecați folosind vârful degetelor sau o furculiță. Puneți în frigider în timp ce pregătiți celălalt aluat.
Aluat: într-un bol mare sau în bolul unui mixer, bate ouăle, zahărul și extractul de vanilie, până când se dublează în volum. Adaugă treptat uleiul și laptele în timp ce bați.
Adaugă făina, praful de copt, sarea și amestecă până se combină.
Toarnă aluatul în forma pregătită, întinde merele caramelizate deasupra, apoi presară crumble-ul deasupra.
Coace timp de 35-40 de minute. Lasă să se răcorească timp de 10 minute în formă, scoate din formă și lasă prăjitura să se răcească complet.
Savurați cu poftă! Poftă bună!