Chifteluțe din orez și legume – De când știu această rețetă, nu mai mănânc cu carne

Chifteluțe din orez și legume – De când știu această rețetă, nu mai mănânc cu carne – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 300 g orez
  • 250 g amestec legume mexicane
  • 1 ou
  • sare, piper
  • pătrunjel
  • ulei

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem orezul într-un vas cu apă. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim amestecul de legume mexicane.

2. Adăugăm orezul, pătrunjelul, amestecăm și condimentăm cu sare și piper.

3. Adăugăm un ou în compoziția obținută. Formăm chiftelele și le prăjim timp de câteva minute, e foc mic, până se rumenesc frumos.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!

Încearcă și… Rețetă de chifteluțe mănăstirești, gata în doar 20 minute

Rețetă de post – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 500 g fasole boabe
  • 2-3 feli de pâine
  • 150 g orez
  • 150 ml ulei
  • 2 cepe
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 2 frunze da dafin
  • mărar
  • pătrunjel
  • 50 g făină
  • sare
  • cimbru

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem boabele de fasole la fiert. Adăugăm morcovul, păstârnacul și ceapa. Adăugăm frunzele de dafin, condimentăm cu sare, piper și amestecăm bine.

2. După ce au fiert toate legumele, le scoatem din oală și le așezăm într-un bol. Adăugăm feliile de pâine, usturoiul pisat, cimbrul, mărarul și pătrunjelul tăiat mărunt. Amestecăm bine, pe urmă dăm întreaga compoziție prin mașina de tocat.

3. Cu ajutorul mâinilor, formăm chiftele. Le dăm prin făină, pe urmă le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!