Ingrediente pentru foi:
- 500 g făină
- 1 plic praf de copt
- 200 g unt
- 3 gălbenușuri
- coaja de lămâie
- 150 g zahăr
- zahăr vanilat
- 3-4 linguri smântână
Ingrediente pentru cremă:
- 200 g unt
- 120 g zahăr pudră
- 1 borcan dulceață de vișine
- foaie zdrobită
- 2 linguri cacao
- esență de rom
- vișine
- 200 g biscuiți măcinați
- 5 albușuri de ou
- 10 linguri de zahăr
- 30 g ciocolată
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm praful de copt, zahărul, vanilia, coaja de lămâie, gălbenușurile și untul. Amestecăm bine până la omogenizare.
2. Adăugăm smântâna și mixăm bine. Turnăm o treime din cantitatea de alaut, într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, câteva minute. Procedăm la fel cu restul de aluat. Păstrăm 2 foi, a 3-a o fărămițăm.
3. Pentru cremă, batem untul cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul pudră, biscuiții, blatul zdrobit, dulceața de vișine, pudra de cacao și amestecăm până la omogenizare.
4. Însiropăm prima foaie cu esență de rom. Pe deasupra, adăugăm crema pregătită anterior iar la final acoperim cu a 2-a foaie.
5. Pentru glazură, batem albușurile spumă. Adăugăm zahăul și mixăm bine. Turnăm uniform spuma peste prăjitură iar la final decorăm cu ciocolată dată prin răzătoare.
Poftă bună!