Prăjitură la tavă cu cremă de vanilie și cocos – Se prepară din 10 linguri făină, 10 linguri zahăr, 4 ouă, 1 litru de lapte, 150g unt și…

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 5 linguri făină
  • 5 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lingură pudră de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml apă
  • 100 ml ulei
  • 4 ouă
  • Esență de vanilie sau rom

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 1 L lapte
  • 200 g fulgi de cocos
  • 150 g unt
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 5 linguri făină
  • 5 linguri zahăr

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 200 g ciocolată neagră 70% cacao
  • 4 linguri unt

Mod de preparare:

Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă de 30*20 cm și setăm cuptorul la 200 de grade.

Mixăm albușurile spumă tare adăugând treptat zahărul tos și cel vanilat. După ce zahărul se dizolvă complet, încorporăm pe rând și gălbenușurile. Adăugăm și celelalte ingrediente necesare pentru aluat și omogenizăm.

Transferăm compoziția în tava pregătită și coacem timp de 25 de minute aproximativ.

Pentru cremă, punem zahărul într-o oală. Adăugăm și făina, praful de budincă și, amestecând continuu, turnăm și 200 ml de lapte. Punem pe foc, încălzim după care adăugăm și laptele rămas. Când se îngroașă, luăm de pe foc și lăsăm să se răcească.

Mixăm untul spumă după care încorporăm în budinca răcită, mixând până la omogenizare. La final încorporăm și fulgii de cocos și dăm crema la frigider pentru minim 1 oră după care o întindem peste blatul rece.

Pentru glazură, punem pe baie de aburi bucățelele de ciocolată împreună cu untul. Amestecăm până la omogenizare și întindem glazura peste stratul de cremă.

Dăm prăjitura înapoi la frigider pentru câteva ore. Decorăm după gust.

Savurați cu poftă! Poftă bună!