Prăjitură cu mascarpone și ciocolată – Se prepară din 150g făină, 500g mascarpone, 200 ml iaurt, 6 ouă, 125g unt și…
Ingrediente necesare pentru 2 blaturi coapte într-o tavă de 35*24 cm:
- 125 g unt
- 100 g zahăr
- 6 ouă
- 150 g făină
- Jumătate plic praf de copt
- 4 linguri pudră de cacao
- 200 ml iaurt la temperatura camerei
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 g mascarpone
- 2-3 linguri zahăr pudră sau după gust
- Zeama de la jumătate de lămâie
- 1 linguriță esență de vanilie
- 170 g ciocolată neagră
- 200 ml frișcă lichidă
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 200 g ciocolată cu lapte
- 20 g ciocolată menaj
- 200 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Pentru blaturi, mixăm untul moale împreună cu zahărul după care încorporăm și ouăle. Adăugăm făina cernută și amestecată cu praful de copt și cu pudra de cacao și la final încorporăm și iaurtul.
Împărțim aluatul astfel obținut în două părți egale și coacem 2 blaturi în tava tapetată cu hârtie de copt, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15-20 de minute fiecare.
Pentru cremă, punem pe baie de aburi bucățelele de ciocolată împreună cu frișca lichidă. Încălzim și amestecăm până la omogenizare după care lăsăm să se răcească.
Separat, mixăm mascarpone cu zahărul, vanilia și zeama de lămâie după care încorporăm și ciocolata topită.
Pentru glazură, topim bucățelele de ciocolată împreună cu frișca lichidă pe baie de aburi, amestecând până la omogenizare.
Asamblare:
- Blat
- Jumătate de cremă
- Blat
- Crema rămasă
- Glazură caldă
Dăm prăjitura la rece pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!