Desertul ideal pentru iubitorii de căpșuni – Se prepară din 750g căpșuni, 4 ouă, 1 cană lapte, zahăr vanilat și…
Ingrediente necesare pentru o tavă de 24*40 cm:
- 4 ouă
- Jumătate cană zahăr
- 1 cană făină
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri praf de budincă de vanilie
- 1 pachet zahăr vanilat
- 1 cană lapte
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 budincă de vanilie sau de frișcă
- 500 ml lapte
Ingrediente necesare pentru sosul de căpșuni:
- 750 g căpșuni + jumătate cană zahăr + zeama de la jumătate de lămâie
- 2 linguri amidon de porumb
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 200 ml.
Mod de preparare:
Spălăm căpșunile și le punem într-un bol. Le stropim cu zeamă de lămâie și le amestecăm cu zahărul. Într-un alt bol, cernem făina împreună cu praful de copt și cu pudra de budincă și zahărul vanilat.
Separat, mixăm ouăle spună împreună cu zahărul. Încorporăm și amestecul de făină. Transferăm compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și coacem blatul până trece testul cu scobitoarea, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Scoatem blatul din cuptor, îi înțepăm toată suprafața cu o scobitoare și turnăm laptele deasupra, lingură cu lingură.
Pregătim budinca și o turnăm peste blat, uniformizăm. Punem căpșunile într-o sită și punem sita peste o oală în care să curgă sucul. Adăugăm amidonul în oală, amestecăm și gătim la foc mic până sosul se îngroașă. Încorporăm și căpșunile și întindem peste stratul de budincă.
Punem prăjitura la frigider pentru minim 2 ore, după care putem decora și servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!