Prăjitură rapidă și cremoasă, cu blat pufos și cremă delicioasă – Aveți nevoie de 6 ouă, 7 linguri făină, 600 ml lapte, 2 banane și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 6 albușuri
- 10 linguri zahăr
- 1 lingură făină
- 10 linguri fulgi de cocos
- 1 linguriță praf de copt
- 100 ml lapte
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 6 gălbenușuri
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri făină
- 500 ml lapte
- 125 g unt
- 400 ml frișcă lichidă
- 10 biscuiți Petit Beurre
- 2 banane
Mod de preparare:
Pentru cremă, punem 400 ml de lapte la fiert. Mixăm gălbenușurile spumă împreună cu zahărul. Separat, amestecăm 100 ml de lapte cu făina după care adăugăm în compoziția de gălbenușuri. Amestecăm bine și turnăm totul în laptele de pe foc. Amestecă până crema se îngroașă după care o lăsăm să răcească până ajunge la temperatura camerei.
Pentru blat, mixăm albușurile spumă tare, încorporând treptat și zahărul. Încorporăm făina, praful de copt și fulgii de cocos, amestecând ușor cu o spatulă. Transferăm într-o tavă ( 25*30 cm)tapetată cu hârtie de copt și coacem blatul timp de 15-20 de minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. După ce blatul se răcește, îndepărtăm hârtia de copt și turnăm laptele peste el.
Ne întoarcem la cremă. Mixăm untul spumă după care îl încorporăm în crema răcită. Mixăm și 200 ml de frișcă spumă tare și o încorporăm, de asemenea, în cremă. Adăugăm biscuiții zdrobiți mărunt și bucățelele de banane și amestecăm ușor. Întindem crema peste blat și decorăm cu frișca rămasă (200 ml) și ciocolată rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!