Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Pogăcele din aluat pe bază de smântână – Rețetă simplă și rapidă- Pogăcele moi și savuroase
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 650 g făină
- 450 g smântână
- 200 g unt moale
- 2 gălbenușuri
- 30 g drojdie proaspătă
- 1 linguriță zahăr
- 3 lingurițe sare sau după gust
Alte ingredientele necesare (opționale):
- 2 albușuri bătute
- Cașcaval ras
- Semințe după gust
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem toate ingredientele într-un bol și frământăm un aluat omogen și neted. Nu este nevoie să dizolvăm drojdia, o sfărâmițăm în bol. Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, timp de aproximativ 1 oră.
După dospire, transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu un pic de făină. Îl întindem într-o foaie subțire, îl împăturim ca la foietaj, îl învelim cu folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 1 oră.
Repetăm acest proces încă o dată iar după încă o oră la frigider, întindem aluatul la o grosime de 2 cm.
Decupăm pogăcelele cu o formă rotundă sau cu un pahar și le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le ungem cu albușurile bătute și presărăm cașcaval ras și/ sau semințe deasupra lor.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 20-25 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!