Se pregătește la fel de simplu ca un șnițel obișnuit, dar crusta de cartofi e magică – Trebuie să încercați și această rețetă delicioasă de șnițele…
Ingrediente
- 500 g carne de porc (cotlet)
- 5-6 linguri de făină
- ulei, sare si piper
- pentru crusta șnițelului
- 3-4 cartofi medii
- 2 ouă
- 2 linguri smântână
- încă 2 linguri făină
- 2 căței de usturoi
- ulei, sare și piper
Cum se prepară?
Pregătim carnea pentru această rețetă încă de la început… Spălăm și feliem cotletul de porc (aprox. 1 cm grosime), apoi batem feliile cu ciocanul pentru șnițele… dacă nu aveți un ciocan de bucătărie la îndemână, puteți folosi fundul unei sticle…
Condimentați carnea pe ambele părți cu sare și piper proaspăt măcinat – Dacă aveți timp la dispoziție, lăsați carnea condimentată la frigider câteva ore înainte de gătire…
În continuare, pregătim compoziția pentru crusta șnițelului.
Spălați și curățați bine cartofii. Spargeți cele 2 ouă într-un vas suficient de mare și adăugați cei 3-4 cartofi, dați prin ochiurile mari ale răzătoarei… Adăugăm în vas și 2 linguri de smântână, 2 linguri de făină și 2 căței de usturoi dați prin răzătoare, pe partea cu ochiuri mici.
Condimentați cu sare și piper după gust și preferințe, apoi amestecați foarte bine compoziția pentru crusta de cartofi. Dacă este prea subțire, mai adăugăm puțină făină… Dacă este prea groasă, adăugați puțin apă…
Începem să pregătim șnițelele…
Puneți într-o farfurie întinsă 5-6 linguri de făină. Treceți feliile de carne, pe ambele părți, prin compoziția cu cartofi și ouă, apoi prăjiți în tigaia cu ulei încins, exact cum procedați când faceți șnițele… Prăjiți șnițele cu cartofi pe ambele părți, până capătă o nuanță aurie apetisantă… La final, așezați-le pe o farfurie cu servețele de bucătărie pentru a scăpa de excesul de ulei…
Spor la gătit și poftă mare!
Discussion about this post