Rețetă tradițională de gogoșari marinați – Perfecți lângă orice tocăniță sau orice friptură!
Ingrediente necesare:
- 5 kg gogoșari
- 500 g zahăr
- 250 g sare
- 1 L oțet
- 2 L apă
- Piper boabe
- Boabe de muștar, foi de dafin, hrean
Mod de preparare:
Alegem gogoșari sănătoși mari și cărnoși. Îi spălăm foarte bine, îi scurgem de apă și îi tăiem apoi în sferturi. Punem la fiert apa într-o oală, împreună cu sarea, zahărul, oțetul, foile de dafin, boabele de piper și cele de muștar.
Când apa clocotește, punem și gogoșarii și îi lăsăm în apă timp de 3 sau 4 minute până se înmoaie un pic. Îi scoatem apoi cu o sită, îi scurgem și îi așezăm fierbinți în borcane.
Adăugăm în fiecare borcan și câte un fir de hrean. Dăm în clocot zeama, apoi o turnăm fierbinte peste gogoșarii din borcane.
Închidem ermetic fiecare borcan și le punem în pături. Le lăsăm să se răcească lent și de tot, apoi le depozităm în cămară.
Să îi savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețeta aparține dnei. Margareta Cismașiu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.
Discussion about this post