Daca iti place pestele marinat, trebuie sa incerci aceasta reteta. Este suficient sa o incerci o singura data pentru a-ti da seama ca vrei sa o prepari din nou si din nou. Pestele marinat preparat in casa este mult mai gustos decat cel din magazin.
Ingrediente:
- 1 kg sprot, 500 gr ceapa
- 1-2 morcovi, seminte de mustar
- Piper, frunze de dafin
- Seminte de coriandru, sare
In plus:
- 200 ml otet 20%
- 80 ml apa, 5-6 linguri zahar
- 1 lingurita de sare
Mod de preparare:
Spala pestele, pune-i sare si da-l la frigider pentru o saptamana ( nu te ingrijora, pestele nu va fi prea sarat).
Dupa 7 zile, inmoaie pestele de mai multa ori in apa rece cu sare, apoi scurge-l. Taie ceapa in inele subtire si pune sare peste ele. Lasa-le deoparte pentru 30 de minute.
Intre timp, amesteca otetul, apa, zaharul si o lingurita de sare. Amestecam bine pana se topeste zaharul si sarea.
Stoarce sucul din ceapa. Pregateste borcanele in care vei pune pestele.
Taie morcovul rondele. Pune in fiecare borcan cate 3-4 rondele de morcovi, jumatate de lingurita de piper si cateva seminte de mustar. Adauga apoi 6-10 seminte de coriandru, jumatate frunza de dafin si ceapa. Deasupra pune pestele.
Mai adauga putina ceapa peste peste. Adauga din nou, rondele de morcovi, pipe, seminte de mustar, seminte de coriandru si jumatate de frunza de dafin. Lafinal, toarna lichidul cu otet pregatit mai inainte.
Lasa borcanele cu peste 4 saptamani int-un loc racoros. Le poti pune chiar si in frigider. Dupa 4 saptamani, poti manca pestele marinat.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post